Wedding Promo 2011

We’ll be using photobook for ur wedding album….. its not a “miss lai’s aussie album” secret anymore….hehehe

 

Tempahan atau pertanyaan:
Alidahlan
Founder and Principal photographer of
Ugotshot Wedding Journal
Sabah.Malaysia
M: 0164930605
E: aligemuk@gmail.com
Posted in jurufoto kahwin sabah, Uncategorized | Tagged , , , , , , , ,

Md Adlizan & Ida Hendramaria

Walaupun wedding ini full dari jumaat hingga ahad, agak memenatkan tp suasana kenduri meriah dan pengantin yg sgt sporting menghilangkan semua perasaan tu… siap aku add satu hari lain untuk post wedding shot… thanks to Adlizan dan Ida yg mempercayai saya untuk merakam detik2 penting hari perkahwinan anda ini… walaupun saya agak gabra bila dengar ida lulusan ijazah graphic design… hehehe… org seni ni lain skit pandangannya… hope nanti kita ketemu lagi… untuk shoot baby plak yer? hehehe…..

ok bleh layan story akad, berinai dan bersanding diorang disini….

 

 

 

Tempahan atau pertanyaan:
Alidahlan
Founder and Principal photographer of
Ugotshot Wedding Journal
Sabah.Malaysia
M: 0164930605
E: aligemuk@gmail.com
Posted in Uncategorized | Tinggalkan komen

Md Nijam & Dg Suhanah

 

Posted in Uncategorized | Tinggalkan komen

Opening: Md Nizam & Dg Suhanah

Opening Job tahun 2011 aku bermula di kampung pimping dan juga bermula dengan pengantinnya ialah bekas peserta Racunn.. kelas ke-2..

Alhamdulillah setelah setahun tidak melakukan apa-apa… aku memulakan langkah ini dgn pembaharuan… capture the moment masih sama….

thanks to farock ijam dan dg suhanah… byk bekerjasama dgn kami di UgotShot! Wedding Journal

 

gambar akan bersmbung…

Posted in Uncategorized | 2 Komen

Old Membakut After Fire

Aku pun tak perasan atau dengar riuh bunyi kebakaran pekan lama nih… tau2 esok pagi byk notifikasi facebook dan kawan2 tag gambar kebakaran pekan lama ni…

Jumaat tu ngam pula aku mohon cuti untuk pindah rumah… so sempat la amik juga bekas bekas.. bomba masih lagi ada untuk memadam saki baki api…

 

 

 

Bangunan lama pekan membakut ni tak silap dah berusia lebih 70 tahun… kira bangunan sejarah la nih bg kawasan membakut… sayangnya dalam masa beberapa minit sahaja ia hangus di jilat api… sudah takdirnya begitu… namun menjadi banyak kenangan bagi warga membakut…. aku sendiri pun yg baru 6 tahun tinggal di membakut mempunyai kenangan juga disini…

 

walaupun hanya sempat beberapa minit saja… dapat juga lah ambil gambar… janji gamballll… hehehe

Posted in Uncategorized | Tinggalkan komen

Sabah-Membakut-Mata Ayer-Perlis

Aku: nam… Jom begambar di darat..
Nam: bah….

Darat ni sawah padi dalam bahasa brunei… Sawah padi menjadi simbol hidup aku dr kecil smpi la dewasa… Kampung aku pun bersawah padi… Kini aku disini pun bersawah padi.. Nyata tiada beza hidupnya aku d kampung juga di sini… Cuma beza nya darah daging ku. Masih berada di sana… Tapi di sini pun aku anggap mereka juga bagai darah daging ku…

Bersambung…..

Posted in Uncategorized | Tinggalkan komen

My Wedding Photos

Dekat setahun saya meninggalkan dunia wedding nih… kini saya cuba kembali dengan lebih yakin dan juga kembali dengan branding yang baru… lebih komersial insyallah… saya akan cuba meluaskan sayap brand saya ini keseluruh sabah dalam jangka masa setahun dua ini… insyaallah… kepada pelanggan di semenanjung juga tak ketinggalan utk menikmati pakej dari saya.

Di sini saya cuba tampilkan semula gambar-gambar wedding yg pernah saya ambil dan saya rasa terbaik pada pandangan mata saya…. walaupun gambar-gambar ini agak ketinggalan setahun kebelakang… saya harap masih lagi menepati kehendak pelanggan masa kini….

Akan bersambung lagi….. tunggu….

Posted in jurufoto kahwin sabah | Tagged , , , , , , , , | Tinggalkan komen